Книги

Кръстът и героите на ножа

Дейвид Уилкерсън

Дейвид Уилкерсън живее спокоен и подреден живот със семейството си в провинциално градче в Пенсилвания, където е пастир на местната църква. Когато един следобед, преглеждайки вестника, вижда статия за процеса на млади момчета, съдени за убийство, Дейвид решава, че трябва веднага да замине за Ню Йорк и да се срещне с тези младежи. Това променя не само неговия, но и живота на десетки други. Попадайки сред едни от най-жестоките улични банди, Дейвид бързо спечелва доверието и на най-закоравелите сърца. Кръстът и героите на ножа се превръща в бестселър с продадените над 15 милиона копия. Една истинска история за страха и смелостта, омразата и любовта и чудото на прошката.

Дейвид Уилкерсън (1931-2011) е роден в Индиана – САЩ. Той е трето поколение пастир и мисионер и автор на десетки книги. Започва да проповядва още на 14 годишна възраст. Завършва Библейския колеж в щата Мисури, след което се мести заедно със съпругата си в малко градче в Пенсилвания, където е пастир на местната църква. По-късно заминава за Ню Йорк, където започва да работи с младежи от улични престъпни банди. Основател е на организацията Teen Challenge, която оперира в над 120 страни и помага на младежи с различни зависимости.

Купи

Бягай малкия, бягай

Ники Круз

Ники Круз е съкрушен още когато е едва на три годишна възраст. Майка му често го нарича „дете на Дявола” и бива системно тормозен физически и психически. След няколко неуспешни опита за самоубийство, баща му го изпраща от Пуерто Рико в Ню Йорк. Там Ники става главатар на една от най-жестоките улични банди по онова време – „Мау Мау”. Побойник, крадец, пияница, наркоман и изнасилвач, той се превръща в престъпник още преди да навърши пълнолетие. Но всичко се променя, когато среща кльощавия провинциален пастир – Дейвид Уилкерсън. Споделяйки му за Божията любов, пастир Уилкерсън успява да спечели сърцето на злия Ники и да промени целия му живот. Бягай, малкия, бягай! се превръща в класика с продадените над 12 милиона копия, разказвайки вълнуващата история с пълна откровеност. Това е история за прошката, изкуплението и спасението.

Ники Круз е роден през 1938 г. в Пуерто Рико. В тийнейджърските си години живее в Ню Йорк и оглавява една от най-опасните улични престъпни банди. Няколко години след като става християнин основава християнската оргнизация Nicky Cruz Outreach, чрез която днес достига до сърцата на хиляди проблемни младежи с различни зависимости.

Купи

Триумф, чрез трагедия

Дейвид Уилкерсън

През годините на служение Дейвид Уилкерсън е преживял безброй предизвикателства и победи. Той е споделил някои от тези битки публично, а сега представя свидетелствата на други хора, които са издържали множество изпитания.
Много християни се фокусират върху това да се чувстват добре и започват да преследват щастието. Но когато враждебни обстоятелства прекъснат или започнат да пречат на техния стремеж, те се изправят пред избор. Хората, които ще срещнете в тази книга, са избрали да се обърнат към Бог за отговори и докато са търсили Отец, Той им е разкривал Себе Си и Своята същност. Ще се удивите от дълбочината на интимността с Отец, която мнозина са спечелили, докато са минавали през трагедии и трудности.
Докато четете как тези вярващи са триумфирали чрез Исус Христос, вие ще бъдете благословени и вдъхновени да ходите с Него. Някои са изгубили деца, някои са се сблъскали с рак и са били изцелени чрез чудо други са били изоставени или са срещнали други трудности. Обединяващото звено във всичките им свидетелства е вярното присъствие и благодат на Бога в техния живот, дори когато са се сблъсквали с човешката си слабост и са се съмнявали в Него.

Купи

Видението и отвъд него

Дейвид Уилкерсън

Изпълнение на предстоящи пророчества
В тази завладяваща книга авторът въвежда читателя в съвремието и в бъдещето. Той твърдо вярва, че днес ние живеем във времето, за което Библията говори като за “начало на страдания”, и че светът препуска към Армагедон. Времето на паричен хаос и отчаяние е непосредствено пред нас. В последните дни ние трябва да се уповаваме на Божието слово и да положим вярата си в Неговия Автор.

ДЕЙВИД УИЛКЕРСЪН е основател на Тийн Челиндж – приета в целия свят програма за възстановяване от наркомания и алкохолизъм, основана на християнски принципи. Той е автор на „Кръстът и героите на ножа“, „Съживление на Бродуей“, „Гладни за повече от Исус“, „Искал ли си наскоро да се откажеш“ и много други книги.

Купи

Да се светят Твоите имена

Дейвид Уилкерсън

НАПИСАХ ТАЗИ КНИГА С ЦЕЛ ДА ПОЗНАЯ със сърцето си Божиите имена. Исках да имам лично откровение за Неговите имена, да открия пълното им значение, но не за да придобия теологично познание, а заради ежедневното ми ходене с Него.
Всяко едно от Божиите имена разкрива някакво качество от естеството и характера на нашия Господ, проявено спрямо Неговите хора. Докато изследвах Писанията, открих, че Бог е разкривал тези имена на Своите хора само когато са имали нужда от това – в моменти на най-дълбока криза. Разбрах, че това е начинът, по който и аз исках да опозная характера на моя Господ – да опозная сърцето Му към нас, Неговите хора, в най-трудното ни време. Затова в тези страници съм избрал да изследвам тези имена на Бога, които най-много са свързани с моето време на изпитания и кризи.
Накратко, тази книга е завсеки наранен вярваш, който има нужда от сигурност и надежда във време на изпитание. Според мен това включва всеки посветен слуга на Исус Христос. Писанията показват много ясно, че поради посвещението ни към Господа ние ще бъдем прекарани през огън- това е и самата причина, поради която Бог е открил имената Си на Своите хора. На първо място, за да им донесе насърчение, надежда и живот. Също така вярвам, че в определен момент, докато четеш тази книга, ще намериш специално слово на окуражаване за теб.

Купи

Сложи тръбата на устата си

Дейвид Уилкерсън

В тази завладяваща книга авторът мощно и със състрадание ни призовава да погледнем по възможно най- честен начин към себе си и към нашата нация- заради църквата, страната ни и света.Той насочва вниманието върху скритите грехове и компромиси на нашия народ, които могат да доведат до внезапно осъждение от Бога. Чуй предупредителния зов на тръбата вземи Божието слово присърце и се върни към първата си любов.

ДЕЙВИД УИЛКЕРСЪН е основател на Тийн Челиндж – приета в целия свят програма за възстановяване от наркомания и алкохолизъм, основана на християнски принципи. Той е автор на „Кръстът и героите на ножа“, „Съживление на Бродуей“, „Гладни за повече от Исус“, „Искал ли си наскоро да се откажеш“ и много други книги.

Купи

Гладни за повече от Исус

Дейвид Уилкерсън

Чувстваш ли духовен глад? Така е с голяма част от църквата днес. Сухите послания и духовната “бърза закуска” не успяват да заситят глада на онези, които наистина търсят сърцето на Бога.
Тази вълнуваща книга е за онези, които познават Христос и са гладни да Го познаят по-добре, както и за другите, които искат да Го познаят така, както не са Го познавали никога досега.

ДЕЙВИД УИЛКЕРСЪН е основател на Тийн Челиндж – приета в целия свят програма за възстановяване от наркомания и алкохолизъм, основана на християнски принципи. Той е автор на „Кръстът и героите на ножа“,„Съживление на Бродуей“, „Гладни за повече от Исус“, „Искал ли си наскоро да се откажеш“ и много други книги.

Купи